Om Gageego!

Utforskar och tillgängliggör

Gageego! bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida musiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i Musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå.

Internationella samarbeten

Gruppen samarbetar regelbundet med svenska och internationella gäster som Peter Eötvös, Heinz Karl Gruber och Pierre-André Valade.

Utländska ovationer

Förutom konserter i Sverige har ensemblen turnerat i bland annat Ryssland, Danmark och Kina samt gästspelat på Lange Nacht der Neue Klänge i Wiens konserthus. Den österrikiska pressen var begeistrad:

”Med precision, virtuositet och engagemang gladde Gageego! i Mozart-Saal” tyckte Der Standard.

Wiener Zeitung skrev: ”Ensemble Gageego! fick publiken att glömma tröttheten. Ensemblen spelade precist, välklingande och engagerat. En svensk bortaseger”.

Gruppen har sedan ett antal år en egen konsertserie i Göteborgs konserthus.

Publiken ger lust

Och på samma sätt som Gageego! föddes ur ett antal musikers behov av att spela kammarmusik på hög nivå, drivs gruppen i dag vidare av nya utmaningar, såväl konstnärliga som tekniska, i både moderna klassiker och det alldeles nyskrivna. Framgångarna samt gensvaret från publiken sporrar ensemblen till vidare upptäckarlust och förnyelse.

Stöd

Gageego! får stöd till sin verksamhet från Kulturrådet, Musikverket och Göteborgs stad.

GAC

Gageego! använder GAC – Göteborg Artist Center – en administrativ resurs för samtida scenkonst inom det fria kulturlivet med Västra Götaland i fokus. Det är GAC som hanterar bland annat fakturering, redovisning och arbetsgivaradministration.

GAC logga