Warning/home/masomen1/gageego.se/wp-content/plugins/instawp-connect/includes/functions.php170

Warning/home/masomen1/gageego.se/wp-content/plugins/instawp-connect/includes/functions.php170
Drömmar • Gageego!
Gageego! 2019

Drömmar

2019-09-29 kl 18:00 20:00

Gageego! 2019

Gageego! inleder sin konsertsäsong med väletablerad nutida musik. En del av den är bland det mest drömska man kan lyssna till.

Tillsammans med Norrbotten NEO framförs amerikanska, brittiska och italienska verk som spelats och uppskattats många gånger på världens stora konsertscener.

Helen Grime är en av de mest väletablerade, unga, brittiska tonsättarna idag. Hennes verk har hörts på BBC proms, och inledde hela konsertsäsongen för London Symphony Orchestra 2017-2018. Hon är på alla sätt en värdig inledare av Gageego!s konsertserie.

Just den här konserten bjuder på flera kända namn som John Cage och Morton Feldman. Det är musik som ger plats att tänka, erfara, drömma, uppleva. På det sättet är konserten inte bara ett möte med ny musik och fantastiska musiker, den uppmärksamme lyssnaren möter både sig själv och Narkissos, guden som blev förälskad i sin egen spegelbild och förvandlades till en narciss.

Norrbotten NEO har tillbringat drygt 10 år i kammarmusikens framkant, med ett nationellt uppdrag att verka för den nutida kammarmusiken. Denna kväll möter de sina kolleger från väst.

Program

Helen Grime Pianokonsert
Salvatore Sciarrino Raffigurar Narciso al fonte
Morton Feldman Between Categories
Aureliano Cattaneo Giano, Repainted
John Cage Pianokonsert

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Arrangör

Göteborgs konserthus
Telefon
031-726 53 10
E-post
biljett@gso.se
Webbplats
Besök arrangörens webbplats
Götaplatsen 8
Göteborg, 412 56 Sverige
+ Google Map
031-726 53 10
Besök lokalens webbplats
: scandir(/home/masomen1/gageego.se/wp-content/instawpbackups/): Failed to open directory: No such file or directory in on line : scandir(): (errno 2): No such file or directory in on line