Hälsning från tonsättaren

Lina Järnegard har komponerat ett beställningsverk som kommer att uppföras under London-konserten i Gageego!s A Tale of Four Cities-svit. I denna videohälsning från London får vi en kort inblick i förberedelserna. 

Den från Östergötland bördiga tonsättaren Lina Järnegard studerade och är sedan många år bosatt i Göteborg. Hennes musik har ett musikdramatiskt nav och präglas av en ljudpoetisk dragning, där brus, toner och gestik elaboreras i en sammansatt helhet.

Kl 17.00, en timme för konserten, bjuder Göteborgs konserthus på te och vi får lyssna mer till Lina, när hon samtalar med en musiker ur ensemblen.

Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

Tonsättarsamtal: Lina Järnegard

Stenhammarsalen, Göteborgs konserthus Götaplatsen 8, Göteborg

Träffa en livs levande kompositör! En timme innan varje "At Tale of Four Cities"-konsert samtalar musiker ur Gageego! med någon av kvällens tonsättare i Stenhammarsalen. Inför London-konserten får vi möta Göteborgs-tonsättaren Lina Järnegard. Alla frågor är välkomna. Också från publiken. Samtalen är kostnadsfria. Välkommen!

Gratis

A Tale of Four Cities: 3. London

Stenhammarsalen, Göteborgs konserthus Götaplatsen 8, Göteborg

Gageego! spelarv musik av Knussen (efter Pucccini), Fujikura, MacMillan, Saunders, Schnelzer, Adès och Järnegard. Studentrabatt finns.

230:-