Opera: Jag vet inte vem jag är och jag älskar det

Gageego! på Scenkonstdagar

Operakompaniet Man Must Sings och Gageego!s succéföreställning ”Jag vet inte vem jag är och jag älskar det” dyker den 28 april upp igen, om än i miniformat och för en proffspublik.

Västra Götalandsregionens scenkonstdagar är utbudsdagar fullproppade med smakprov på teater, musik, dans och cirkus som vänder sig till en ung publik. Deltagarna är arrangörer från hela Västra Götaland. Här får de förstahandsupplevelser av allt de kan arrangera i sin egen verksamhet.

”Jag vet inte vem jag är och jag älskar det” handlar om en flytande identitet och en förhandlingsbar identifikation, en queer opera för barn i lågstadiet, en berättelse om hur trött man är på att ses som en typ när man innerst inne är en helt annan. Hur en vanlig morgon kan bli den ovanligaste morgonen någonsin. Vad nu ”ovanlig” är.

Föreställningen spelades för första gången i Göteborg under december 2021 till januari 2022 och fick ett mycket gott mottagande. ”Jag vet inte vem jag är och jag älskar det” kommer att turnera på lågstadier under 2022.

Arrangörer som vill delta under Västra Götalansdsregionens scenkonstdagar kan anmäla sig här.

Mer om föreställningen

Se Gageego!s sida inför premiären och läs gärna denna intervju i tidskriften QX.