Gageego! fyller 20

Den 23 mars 2015 var det på dagen 20 år sedan ensemblens allra första offentliga konsert på Göteborgs Kulturcenter. Gageego! var en ung ensemble då – och ung är den fortfarande. Eller nyfiken på nu, som de själva säger.

Så har Gageego! också ett enastående antal uruppföranden på meritlistan och ett unikt perspektiv på två decenniers nutida konstmusiksliv.

Vad var nytt då, vid tiden för ensemblens debut ? Är det nya nu nytt på ett annat sätt? Har något nytt under dessa år hunnit bli riktigt gammalt? 20 år i det nyas tjänst rymmer många reflektioner och upptäckter, som på olika sätt kommer att speglas i det 20-årsjubileum som Gageego! kommer att ägna säsongen 2015/2016 åt.

I maj väntar en ny musikfestival i Kina följt av en turné i landet. I höst inleder ensemblen en jubileumsserie på Göteborgs konserthus, som varvas med en ny dansföreställning signerad Gun Lund på 3:e Våningen i Göteborg och i Vara konserthus. Följ gärna Gageego! här på webben och på Facebook för uppdateringar, men ta först en titt i bildgalleriet för en tidresa ända tillbaka till 1995.