British Council tittar på Sverige

Gageego!s samarbete med ShareMusic & Performance Arts – nu särskilt aktuellt med ensemblen Elefantöra – uppmärksammas av British Council.

Den brittiska kulturgiganten driver en särskild plattform kallad Disability Arts International; en bra utgångspunkt för den som vill se sig omkring i världen efter spännande exempel på konstutveckling i relation till funktionsvariationer.

I den senaste utblicken fokuserade organisationen på Sverige och de viktigaste aktörerna här. Förutom Kulturrådet föll blicken på bland andra Gageego! och ensemblens samarbete med ShareMusic och ensemblen Elefantöra.

”There is much to learn from”

Författaren konstaterar att Sverige visserligen har kvar några av de vanligaste hindren mot ett helt inkluderande kulturklimat, men att det samtidigt finns mycket att lära av, både i form av spirande strukturer och enskilda projekt.

Just konserterna med Elefantöra och Gageego! kallas Bits & Pieces och är en del av den större satsningen ”Digital teknik i gränsöverskridande konstnärliga processer” som genomförs med stöd av Region Jönköpings län och Kulturrådet.

Snart på lundafestival

Konstellationen har under hösten 2018 framfört verk specialskrivna av tonsättarna Karen Power och Tomas Hulenvik. Dessa och fler därtill kommer närmast att kunna upplevas under festivalen Lund Contemporary i februari 2019.

Läs mer

Britta Byström, Henrik Denerin, Leilei Tian

Swedish Chamber Games: vinnarna

I samarbete med Göteborgs Symfoniker, Gageego! och ...
Läs vidare
Gageego!-gig!

Uruppförande

Mer information kommer ...
Läs vidare
Lyckå kammarmusikfestival

Lyckå Kammarmusik Festival [inställt]

Blekinges internationella festspel arrangeras i år för ...
Läs vidare
Pionjär

På färd mot eftervärlden

En resa endast för de modiga i ...
Läs vidare
Gageego! 25! år 2020

Gageego! fyller 25!

Det är nu 25 år sedan Gageego! ...
Läs vidare
Laddar…

Foto: Tilo Stengel