Barnopera om identitet och roller

Jag vet inte vem jag är och jag älskar det

Barnopera om identitet och roller

2022-12-01 kl 10:00 10:35

En queer opera för lågstadieåldern

Vem är du när du vaknar? Är du samma person som gick och lade dig kvällen innan? Har du någon gång vaknat upp, klockan ringer och frukosten står på bordet, allt är som vanligt men du har glömt bort vad du heter? Känns det ibland som att du heter Belinda när du egentligen heter Edvin? Känner du dig plötsligt som en tjej när du är en kille? Hur reagerar din familj på dessa nyheter, hur tar dom dessa, nattens förvandlingar?

Jag vet inte vem jag är och jag älskar det handlar om en flytande identitet och en förhandlingsbar identifikation, en queer opera för barn i lågstadiet, en berättelse om hur trött man är på att ses som en typ när man innerst inne är en helt annan. Hur en vanlig morgon kan bli den ovanligaste morgonen någonsin. Vad nu ”ovanlig” är.

Libretto: Kristian Hallberg
Musik: Daniel Fjellström
Regi: Gunilla J Gyllenspetz
Scenografi/kostym: Heidi Saikkonen
Ljusdesign: Christofer W Fogelberg
Maskdesign: Linda af Boije Gennäs

Man Must Sing

Edvin – Nina Ewald
Mamman – Amanda Flodin
Pappan – Karl Peter Eriksson

Gageego!

Slagverk: Jonas Larsson
Cello: My Hellgren

Färbokat barn- och ungdomsevenemang

Det här evenemanget arrangeras enbart för inbjuden publik. Det finns vad vi vet inga platser tillgängliga för andra. Skol- och förskolepersonal som arbetar med barn i målgruppens ålder kan boka eventuellt lediga platser via Göteborgs stads bokningssidor för Kultur för barn och unga (KuBo).

Plats

Valthornsgatan 13
Västra Frölunda, 421 51 Sverige

Arrangör