Warning/home/masomen1/gageego.se/wp-content/plugins/instawp-connect/includes/functions.php170

Warning/home/masomen1/gageego.se/wp-content/plugins/instawp-connect/includes/functions.php170
Hur framkallas det förtrollade? • Gageego!
Foto på tonsättaren Salvatore Sciarrino

Hur framkallas det förtrollade?

Gageego! hyllar en av samtidens mest produktiva tonsättare, Salvatore Sciarrino. Med femtio symfoniska verk är ändå kammarmusik det mest avskalade sättet att närma sig hans musik som är kontrastrik och innovativ.

Den som lyssnar till Sciarrino blir medveten om sig själv och sina känslor. Musiken är på samma gång introvert och expansiv, ibland som duvor i en skog, ibland som en hyperventilerande förtvivlan. Det kräver sin flöjtist att klara av dessa tvära kast.

Sciarrinos titlar hänvisar till musikens mystik, som detta att förstå hur det förtrollade framkallas. Men musiken hyllar också de klassiska tre gracerna. Dessa gudinnor var ansvariga för livets goda sidor som glädje, skönhet och visdom. I Sciarrinos flöjtmusik får de sin mor, gudinnan Venus att blomstra.

I Sara Nemtsovs delvis amplifierade musik och i “b” av Simon Løffler får flöjten vila. Här utforskas elektrifierande möjligheter, såsom ljus och spänningarna i musikernas egna kroppar.

Program

Salvatore Sciarrino Hermes
Simon Løffler b
Salvatore Sciarrino Come vengono prodotti gli incantesimi?
Salvatore Sciarrino Canzona di ringraziamento
Sara Nemtsov Seven Colours
Salvatore Sciarrino Venere le grazie la fioriscono

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Billigare biljetter

Göteborgs konserthus erbjuder student- och abonnemangsrabatter.

: scandir(/home/masomen1/gageego.se/wp-content/instawpbackups/): Failed to open directory: No such file or directory in on line : scandir(): (errno 2): No such file or directory in on line