Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Elefantöra och Gageego!

2018-11-09 kl 11:0012:00

Elefantöra (från ShareMusic) och Gageego! på fabriksgolvet

Digitalt möter traditionellt

Fredag den 9 november hålls konsert hos företaget Hang On AB i Hillerstorp och publiken bjuds på närkontakt med musikerna i två nyskapade verk.

Hösten 2017 besökte den nybildade ensemblen Elefantöra Hang On tillsammans med kompositören Karen Power och samlade in ljud och letade efter musikaliska byggstenar i fabrikens maskinpark.

Med spelningen återvänder de till fabriken med resultatet: Karen Powers stycke Machine Chatter som omsorgsfullt fogades samman av ljud från fabriken med musik skriven för cello, preparerat piano och slagverk. Vi har också med oss ytterligare ett verk: Tomas Hulenviks Ouverture to Another Day. Även detta skrivet på beställning direkt för vår ensemble. Här använder ELEFANTÖRA den svenskproducerade appen GESTRUMENT för att tvinna ut tjuriga linjer och ettriga attacker som matchar de traditionella instrumentens uttryck.

De tre musikerna från Gageego är My Hellgren, Karin Birgersson och Jonas Larsson. Elefantöra består av Hannes Glavå, Joel Mansour, Liv Dahlstrand och Caroline Mårtensson.

Program

Karen Power Machine Chatter
Tomas Hulenvik Ouverture to Another Day

Båda verk ingår i Bits & Pieces som är en del inom utvecklingsprojektet ”Digital teknik i gränsöverskridande konstnärliga processer” – som ShareMusic driver tillsammans med Region Jönköpings län – utbildning och kultur. Bits & Pieces genomförs med stöd av Region Jönköpings län och Kulturrådet.

Detaljer

Datum:
2018-11-09
Tid:
11:00 – 12:00
Evenemangkategori:
Evenemangetiketter:
, ,

Plats

HangOn, Hillerstorp
Industrivägen 7
Hillerstorp, 335 73 Sverige
+ Google Map
Besök lokalens webbplats