Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Elefantöra och Gageego!

2018-11-10 kl 18:0022:00

ShareMusic 75 år 2003-2018

Ny musik på ShareMusics 15-årsfest

Gageego! har i flera uppmärksammade projekt samarbetat med ShareMusic. Självklart är ensemblen med och firar ShareMusics första 15 år i Sverige, här med ett framträdande tillsammans med ensemblen Elefantöra.

Program

Karen Power Machine Chatter
Tomas Hulenvik Ouverture to Another Day 

Karen Powers beställningsverk Machine Chatter fogar omsorgsfullt samman ljud, som ensemblen Elefantöra spelat in i en fabrik, med musik skriven för cello, preparerat piano och slagverk. Även Tomas Hulenviks Ouverture to Another Day är komponerat på beställning direkt för konstellationen. Här använder Elefantöra den svenskproducerade appen GESTRUMENT för att tvinna ut tjuriga linjer och ettriga attacker som matchar de traditionella instrumentens uttryck.

De tre musikerna från Gageego är My Hellgren, Karin Birgersson och Jonas Larsson. Elefantöra består av Hannes Glavå, Joel Mansour, Liv Dahlstrand och Caroline Mårtensson.

Båda verken ingår i Bits & Pieces som är en del inom utvecklingsprojektet ”Digital teknik i gränsöverskridande konstnärliga processer” – som ShareMusic driver tillsammans med Region Jönköpings län – utbildning och kultur. Bits & Pieces genomförs med stöd av Region Jönköpings län och Kulturrådet.

Dessutom

Också under kvällen:

  • Eye of the Norm (dansfilm) av Helene Karabuda och Alfons Karabuda
  • Moss (dans). Workensemblen koreograferad av Charlotte Darbyshire
  • Jubileumsworkshopens finalnummer
  • Avslutningsmingel och spontandans

Detaljer

Datum:
2018-11-10
Tid:
18:00 – 22:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Lindgrenssalen, Artisten, Göteborg
Fågelsången 1 , 412 56 Göteborg, Sverige + Google Map
Besök lokalens webbplats